6ο ΟΝΟΜΑΤΟΛΟΓΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ (Ονοματολογικά Μικράς Ασίας και Ίμβρου-Τενέδου)

 

Η Ελληνική Ονοματολογική Εταιρεία είναι το μοναδικό επιστημονικό ελληνικό σωματείο που έχει ως καταστατικό της αντικείμενο τη μελέτη των κυρίων ονομάτων (βαφτιστικών, επωνύμων, παρωνυμίων, κ.λπ.). Φέτος αποφάσισε να πραγματοποιήσει το  (6ο) ονοματολογικό συνέδριο με γενικό θέμα «Ονοματολογικά Μικράς Ασίας και Ίμβρου-Τενέδου» .

Πρόκειται για ένα τριήμερο επιστημονικό συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του Συλλόγου Ιμβρίων στις 2-4 Νοεμβρίου. Ο Σύλλογος Τενεδίων “Ο ΤΕΝΝΗΣ” συμμετέχει  στη διοργάνωση  του Συνεδρίου. Συγκεκριμένα, εκπροσωπείται στην οργανωτική επιτροπή μέσω του Γενικού Γραμματέα Οκουμούση Παναγιώτη και στο Προεδρίο των Συνεδριάσεων μέσω του Προέδρου Κάλφα Χρήστου .Το Σαββάτο 3 Νοεμβρίου 2018 στο Συνέδριο αναμένεται να συμμετάσχουν με επιστημονικές ανακοινώσεις τους,  2 ομιλητές με καταγωγή από την Τένεδο που θα αναπτύξουν θέματα  της Τενεδιακής ονοματολογίας. Αναλυτικότερα, οι ομιλητές καθώς και οι τίτλοι των ανακοινώσεών :

 

Ελένη Παπαμερή

«Τοπωνύμια της Τενέδου : Μια πρώτη  προσέγγιση»

Μιχάλης Δημητρίου

«Παρανόμια της Τενέδου»

 

ο Σύλλογος Τενεδίων “Ο ΤΕΝΝΗΣ” καλεί τους συμπατριώτες μας να τιμήσουν με την παρουσία τους στο 6ο ονοματολογικό συνέδριο στο Σύλλογο Ιμβρίων 2 με 4 Νοεμβρίου 2018.

 

 

 

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.